Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд направи най-силния старт в историята си след първите 19 мача и продължава да води с шест точки на шампиона Байерн Мюнхен, който е втори в таблицата. Вестник "Билд" анализира защо вестфалци заслужават сребърната салатиера през този сезон. 

Няма друг отбор, който да е вкарал 50 гола в първенството до момента. Няма по-ефективен тим (4.9 удара средно за гол). Няма друг отбор, който да е спечелил толкова много точки (13), след като е изоставал в резултата, което е признак за характер.

Архитектът на задаващия се голям успех безспорно е треньорът Люсиен Фавре, който похарчи едва 77 милиона евро за осем нови попълнения през лятото. Специалистът даде капитанската лента на любимеца си от времето в Гладбах Марко Ройс, който остана здрав и вече има невероятните 12 гола и 6 асистенции.

Попадение се оказа привличането на Пако Алкасер, който също има 12 гола, но цели 10 от тях са след влизане от резервната скамейка. Остава почти цял полусезон, а това вече е рекорд в Бундеслигата.

Подавач №1 в първенството Джейдън Санчо пък е участвал във вкарването на гол на всеки 74 минути. Англичанинът е играчът, чиято стойност се е покачила най-много сред всички играчи в германския елит.