Двубоят между Айнтрахт Франкфурт и Борусия Дортмунд в събота рядко е бил толкова очакван и интересен, защото на терена ще излязат четирима от петимата най-добри реализатори в Бундеслигата този сезон.

Лука Йович, Себастиан Алер, Марко Ройс и Пако Алкасер са нанизали невероятните 48 попадения и всеки един от тях е истинско страшилище за противниците.

Шансовете на вестфалци за първа титла след 2012 година ще скочат рязко при победа. Не само заради трите точки, но и заради факта, че "орлите" са сред най-стабилните отбори този сезон.

"Със своята система 3-4-1-2 те са изключително опасни. Могат да разиграват, могат да контраатакуват, много са добри в атака. Но не става дума само за тримата отпред, Айнтрахт разполага и с чудесни подавачи. Това е един много добър отбор", заяви треньорът на Дортмунд Люсиен Фавре.

Кой е третият в атаката? Анте Ребич. Хърватинът има приличните седем гола на сметката си и е 13-и в листата на най-добрите реализатори. 

При "жълто-черните" е най-добрият подавач в Бундеслигата Джейдън Санчо. Само Джошуа Кимих от Байерн има толкова асистенции - девет. Себастиан Алер обаче не само бележи, но и подава. Той е с осем голови подавания и преди два кръга беше на върха в класацията на асистентите...