Борусия Дортмунд - Хофенхайм, сблъсък от 33-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион „Сигнал Идуна Парк”, 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Дурм

Халфове: Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Шибер, Дукш

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Кел, Зар, Кирх


Прогноза на Gol.bg:

Домакините вече си осигуриха второто място в първенството, а гостите дори се изкачиха в първата половина на таблицата, след като само допреди няколко седмици бяха част от отборите, намиращи се близо до опасната зона.

Днешната среща ще бъде почти като приятелски двубой, за разлика от мача отпреди близо година, когато Хофе спечели драматично като гост в последния кръг и се спаси от изпадане.

„Жълто-черните” едва ли са настроени за отмъщение, макар в мачовете срещу „милионерите” да имат отрицателен баланс от три победи и четири загуби в 11 срещи.

Борусия няма загуба в последните си седем шампионатни мача, но четири от последните пет загуби на тима дойдоха на стадион „Сигнал Идуна Парк”. Хофе загуби само веднъж в последните си седем сблъсъка в Бундеслигата, но спечели само едно от последните си девет гостувания.

Марко Ройс е безспорният №1 в Бундеслигата по системата „гол+пас” с 29 точки. Той има 16 гола и 13 асистенции, като зад него в импровизираната класация са съотборника му Роберт Левандовски и Роберто Фирмино от Хофенхайм с по 26 точки. Полякът дели първото място в листата на голмайсторите с Марио Манджукич (Байерн). Двамата имат по 18 попадения.

В редиците на Дортмунд отново има доста контузени футболисти. Мариан Зар и Оливер Кирх също влязоха в лазарета, а Ерик Дурм до последно ще бъде под въпрос. Ще заложим на минимален домакински успех, най-вече заради фактора домакинство.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд – Хофенхайм  3:2