Вратарят на Борусия (Дортмунд) Роман Бюрки заяви, че отборът изпитва затруднения срещу по-силните физически съперници и това си е проличало при загубата с 0:3 от Тотнъм в първия осминафинален мач от Шампионската лига в Лондон снощи.

"Имахме доста положения през първото полувреме, но не се възползвахме. По принцип изпитваме трудности срещу по-силните физически съперници, тъй като не разполагаме с мощен нападател, който да се бори и да задържа топката след изчиствания от нашата половина. Друг проблем, е че допуснахме прекалено много голове от центрирания от фланговете и от статични положения. Точно по този начин Тотнъм стигна до трите си гола и сега задачата ни става изключително трудна", заяви Бюрки.

Английският национал в състава на дортмундци Джейдън Санчо също няма обяснение за спада в играта на отбора през второто полувреме, след като Борусия доминираше до почивката.

"Нямам думи за второто полувреме. Опитахме, но Тотнъм вкара и след това беше по-добрият отбор. През първата част играхме много добре. Може би след почивката загубихме малко концентрация. Трябва да коригираме това в реванша. Все още не сме елиминирани. Има още една среща. Трябва да вярваме, че можем да вкараме повече голове от тях и да продължим напред", каза Санчо. 
Нападателят Марио Гьотце съжаляваше за пропуснатото през първото полувреме.

"Допуснахме бърз гол след почивката, а малко преди края ни вкараха втори, а след това и трети след статично положение. Жалко е, че не успяхме да вкараме като гости. През първото полувреме всичко изглеждаше добре, но след почивката имаше сериозен спад в играта ни. В такива мачове и най-малките детайли са решаващи", заяви Гьотце.