Авансът на Борусия Дортмунд на върха в Бундеслигата беше стопен от седем на три точки в рамките на два кръга и вече никой няма съмнение, че вестфалци са изпуснали питомното в битката с хегемона Байерн Мюнхен.

Снощи "жълто-черните" записаха трето поредно реми в първенството и вече пет мача нямат победа. Най-притеснителното след нулевия хикс срещу последния в таблицата Нюрнберг не бяха загубените две точки, а липсата на идеи, свежест и хъс този задължителен за печелене мач да бъде "взет".

Вестник "Билд" пише днес, че шестима от титулярите на Борусия вчера никога не са печелили титла в петте водещи първенства на Стария континент. Езикът на тялото на почти всички футболисти също е притеснителен. Те изглеждат лежерни и примирени, че няма да спечелят срещата. Срещу слабак №1 в Бундеслигата. За каква титла тогава може да говорим? Особено когато ти предстои гостуване в Мюнхен.

Треньорът Люсиен Фавре пусне експериментален състав и десен бек беше крилото Мариус Волф. Завършеният нападател Максимилиан Филип трябваше да играе зад "фалшивата деветка" Марио Гьотце, а Дан-Аксел Загаду изглеждаше загубен в превода. При една ситуация топката го удари в гърба, докато се връща към вратата си, което предизвика и бурен смях по трибуните.

Футболистите на Борусия не трябва обаче да изтърпят всички критики, защото някои от тях трябва да бъдат насочени към треньора Люсиен Фавре. Швейцарецът не показва наличие на план "Б", когато нещата не вървят и експериментите му започват да удрят на камък. Освен това той също не е вдигал голям трофей досега в кариерата си.

С Ница беше на четири точки до върха в Лига 1 през април, но в края на сезон 2016/17 изоставаше със 17 точки от шампиона Монако. През 2009 година беше начело на Херта и водеше класирането в Бундеслигата до 25-ия кръг. В края на кампанията берлинчани завършиха четвърти, но 6 точки от първенеца Волфсбург.

Ако броим трофеите на всички футболисти, снощи в редиците на Дортмунд имаше 16 трофея. За сравнение Байерн имаше общо 112 трофея при гостуването си на Аугсбург. Само Тиаго Алкантара е спечелил повече отличия от снощните титуляри на Борусия.

За капак капитанът Марко Ройс е контузен и при отсъствието му се вижда колко е зависим отборът от него. Без суперзвездата си Борусия отпадна за Купата на Германия насред Дортмунд, изпорти аванс от 3:0 срещу Хофенхайм пак на своя стадион и практически беше изритан от Шампионската лига след позорно 0:3 срещу Тотнъм в Лондон.

Пако Алкасер пък спря да вкарва от началото на годината и вече се говори, че изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке май е направил голяма грешка, като го е купил от Барселона...

 

Превод на Gol.bg