Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че отсъствието на капитана Марко Ройс има същата тежест за отбора, както ако Барселона е без звездата си Лионел Меси.

Както е известно, Ройс получи контузия в бедрото и при неговото отсъствие Борусия се срина на всички фронтове. 

Той изравни резултата точно преди почивката срещу Вердер Бремен за Купата на Германия и остана в съблекалнята, а по-късно тимът му отпадна след дузпи, макар да повеждаше два пъти в продълженията.

След това Борусия изпорти аванс от 3:0 срещу Хофенхайм пак на своя стадион, падна с 0:3 от Тотнъм в Шампионската лига и практически отпадна, а в понеделник завърши 0:0 срещу най-слабия отбор в Бундеслигата този сезон Нюрнберг, който беше взел една точка на късмет в предишните осем кръга.

"Марко е не само един прекрасен играч, той е нашият капитан. Когато той не играе е все едно Барселона да излезе без Меси или Реал Мадрид без Кристиано Роналдо преди време", каза Вацке пред "Билд".

"Ние казахме още в началото на сезона, че нашият отбор е много млад и ще понася удари през кампанията. Това е напълно нормално. Вдига се голям шум и причината е, че играхме много силно през есента."

"Ние работим на спокойствие, за да вкараме отбора в правия път. Имайте предвид, че в момента сме без капитана си Марко Ройс, без шефа в защита Мануел Аканджи и без опитния Лукаш Пишчек", допълни босът.