Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски призна, че тренировките под ръководството на Юрген Клоп в Борусия Дортмунд са били изключително тежки.

Мениджърът на Ливърпул изповядваше култовия "хеви метъл" стил на игра на стадион "Сигнал Идуна Парк", залагайки на здраво тичане и жесток гегенпресинг, с който изтощаваше противниците.

"Помня много добре първите си 6 месеца в Дортмунд. Тренировките на Юрген Клоп бяха много тежки. През 2010 година бях още много млад, но исках да покажа на всички, че ще дам 110% от себе си на всяко занимание", заяви Левандовски пред Би Би Си.

"След първите 2-3 месеца бях изцеден и затова не можех да покажа пълния си потенциал. За мен тези тренировки бяха смазващи, костваха ми много енергия и се нуждаех от 3 месеца по-леки занимания, за да си върна формата. Научих много от този период."

"В първите две години в Дортмунд моят завършващ удар не беше като днешния. Затова след всяка тренировка оставах на терена и тренирах левия си крак, а също така и стрелбата с десния. Нямаше значение какво правя с отбора. Знаех, че трябва да работя след работа и да тренирам сам някои неща", допълни Роберт.

Полякът ще се срещне отново с бившия си треньор идната седмица, когато Байерн Мюнхен посреща Ливърпул в 1/8-финална среща-реванш в Шампионската лига. Първият двубой завърши без попадения.