Крилото на Борусия Дортмунд и германския национален отбор по футбол Марко Ройс се изказа много скромно след асистенцията си за победния гол на Нико Шулц снощи.

Бундестимът победи Холандия с 3:2 насред стадион "Йохан Кройф Арена" и постигна първи успех в ниската земя от цели 23 години насам.

"Не съм решил нищо, но успях да помогна мачът да отиде в правилната посока. През второто полувреме нашият отбор не играеше футболът, който показахме през първата част", отбеляза Ройс, който влезе като резерва в 88-ата минута и малко след това попадна в прегръдките на своите с ключовото си подаване.

"Стояхме прекалено навътре в нашата половина и не поставяхме холандците под напрежение. Но в края нанесохме щастлив решителен удар. Имаме наистина много добри млади футболисти, които притежават невероятна скорост и огромно желание."

"В края се получи една победа на духа и волята. Това е знак за характера на отбора. Успехът беше важен за настроението ни, защото започнахме нов квалификационен цикъл. Беше важно да спечелим на терена на големия ни конкурент", заяви още Ройс.