Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов беше доволен след победата с 3:2 (2:0) над Холандия в Амстердам в първия мач на Бундестима от европейските квалификации. 

"През първото полувреме играхме наистина много, много добре. Напълно контролирахме мача. Действахме отлично в нападение и абсолютно заслужено взехме преднина. През първото полувреме просто бяхме класа. 

След почивката имахме някои проблеми, допуснахме изравняване, но не загубихме вярата, че можем да стигнем до победата. С добра атака в края решихме нещата в наша полза. Може би в този мач имахме и нужния късмет, който ни липсваше напоследък. 

Победа в Холандия за старт на квалификациите е отличен резултат, който ще ни помогне в борбата за класиране на Европейското първенство. От друга страна се видя, че имаме още доста работа пред нас. Контролирахме играта, но в един момент изпуснахме нещата. Но като цяло отборът се бори грандиозно до последната минута, за което момчетата заслужават комплименти.

Мнението на ръководството на Борусия Дортмунд не ме интересува. Пуснах Марко Ройс в края на мача, защото не исках да рискувам здравето му. Той имаше мускулни проблеми и затова реших да влезе в игра по-късно. Свикнал съм с критиките, защото отдавна съм в професията. Критиките не ме интересуват, когато виждам, че нещата в отбора вървят добре", завърши Льов.