Малцина бяха предвидили преди началото на този сезон, че Борусия Дортмунд ще върви рамо до рамо с могъщия Байерн и ще се бори за титлата в Бундеслигата вече 29 мача. Сега амбициите на Дортмунд за титлата са налице, но не са така ярки и са реално под въпросителна, изоставайки на точка от гранда от Мюнхен.

"Имаме много неща да подобряваме, за да останем до края конкуренти на Байерн", заяви треньорът Люсиен Фавре преди неделната среща с Фрайбург като гости.

За разлика от кръговете до момента, в този уикенд жълто-черните играят след Байерн, което означава, че напрежението би трябвало да е върху съперниците им. След като претърпяха поражение с 0:5 в директния двубой, играчите на Фавре успяха да спечелят с 2:1 срещу Майнц, но играта не се понрави.

Слаба защита и неуверени нападатели в лицето на Пако Алкасер и Марко Ройс създават проблеми за Дортмунд.

"Няма играч, който да поддържа високо ниво през целия сезон", отговори треньорът на въпрос за капитана си Ройс. "И винаги трябва да имате предвид, че той не направи пълноценна подготовка."

Контузиите в отбора все още притесняват треньора и той ще бъде лишен от Лукаш Пишчек и от Ашраф Хакими за неделното гостуване заради мускулни травми. А Дан-Аксел Загаду отпадна от групата заради болки в коляното.

Добрата новина е, че нападателят Максимилиан Филип тренира нормално от 10 дни насам. Той се подложи на пълни натоварвания в последните 3-4 дни и вече не усеща болки в коляното, докато Рафаел Герейро и Кристиан Пулишич се под въпрос и утре ще бъдат тествани от кондиционния треньор.

Фрайбург се намира на 13-о място и има малки притеснения за евентуално изпадане, но тимът има сериозни резултати срещу лидерите и това им дава увереност. Те спечелиха с 3:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах, 3:0 срещу Ред Бул Лайпциг и завършиха 1:1 с Байерн.

Фрайбург винаги е бил много добре организиран отбор, играчите покриват огромна част от терена и добре се позиционират, предупреди Люсиен Фавре.