Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце отново си навлече гнева на феновете на клуба, макар да е сред най-добрите футболисти на Люсиен Фавре през пролетта.

Причина за отприщените негативни реакции е доста безобидна: публикувана от Гьотце преди няколко дни снимка в Инстаграм, на която той е с бившите си съотборници в Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и Тиаго Алкантара.

Коментарите бяха най-различни, като се започне от "Защо правиш това", минем през "Това изобщо не е добре" и стигнем до крайните "Предател, изчезвай от Дортмунд и се връщай при червените си приятелчета".

Не липсваха разбира се и адекватни фенски реакции, че това е само снимка, на която Марио просто се среща със стари приятели.

Както е известно, при сензационния трансфер на Марио в Байерн през 2013 година стотици фенове на Борусия изгаряха фланелки с неговото име на площада в Дортмунд. Той не беше приет особено радушно при завръщането си през 2016 година, когато все още имаше плакати с неговия лик и надписи "Юда".

Героят от финала на Мондиал 2014 страдаше от проблеми с обмяната на веществата, но се справи с проблема и през последните месеци играе на много високо ниво, напомняйки за първия си престой на стадион "Сигнал Идуна Парк".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great evening yesterday with @_rl9 & @thiago6

Публикация, споделена от MARIO GÖTZE (@mariogotze) на