Германският вицешампион Борусия Дортмунд обяви официално трансфера на Торган Азар от Борусия Мьонхенгладбах. Трансферната сума е около 25 милиона евро.

26-годишният офанзивен полузащитник се обвърза с вестфалци дългосрочно, подписвайки до лятото на 2024 година. Силен интерес към него имаше и от английския Ливърпул.

"Много се радваме, че Торган избра Борусия Дортмунд без никакви колебания. Той е опитен професионалист от Бундеслигата и белгийски национал, притежава скорост и класен завършващ удар. Със сигурност ще ни помогне много", заяви спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк.

Торган Азар допълни: "Гордея се, че ще нося фланелката на Борусия Дортмунд. Това е топ-клуб с невероятни фенове. Благодарен съм на Борусия Мьонхенгладбах за чудесните пет години, имам много хубави спомени там. Но почувствах, че сега е точният момент за следващата стъпка в кариерата ми".

Белгиецът записа 35 мача за "жребчетата" през миналия сезон, в които постигна 13 попадения и 12 асистенции. Води се за един от най-добрите спринтьори сред играчите в Бундеслигата.