Айнтрахт Франкфурт се добра до равенство 2:2 срещу Борусия Дортмунд в мач от петия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Комерцбанк Арена".

"Жълто-черните" откриха чрез Аксел Витсел в 11-ата минута и доминираха през цялото първо полувреме, но в края му "орлите" изравниха с първия си точен удар, дело на Андре Силва.

Франкфуртци заиграха по-смело след почивката и имаха своите възможности, но в средата на втората част Джейдън Санчо върна аванса на своите с попадение на празна врата. В 88-ата минута обаче Томас Дилейни си вкара автогол и рурци изпуснаха две важни точки в борбата за титлата.

Борусия Дортмунд събра 10 точки и излезе на трето място в класирането, докато Айнтрахт остава девети със седем пункта. Лидер е РБ Лайпциг с 13 точки.


Срещата започна сравнително спокойно и двата отбора бяха в режим на изчакване, но Борусия откри резултата при първата си добра възможност малко след изтичане на десетата минута. Снаряд на Джейдън Санчо беше спасен от вратаря Кевин Трап, но секунди след това Аксел Витсел намери долния ляв ъгъл след подаване на Торган Азар.

Попадението активизира гостите, които се впуснаха в нови атаки. Ашраф Хакими можеше да направи доста по-добра подаване на границата на малкия пеналт, но спечели само корнер, а малко по-късно Санчо се разконцентрира в наказателното поле. Малко след това пък удар на мароканеца беше спасен от Трап.

Домакините изглеждаха твърде плахи и безопасни, което позволяваше на вестфалци да задържат повече топката и да създават поредица от опасни атаки. При едно остро центриране отдясно Пако Алкасер беше на път да засече отблизо, но Трап боксира на сантиметри от главата на испанеца.

Към края на първото полувреме обаче Айнтрахт сензационно изравни резултата, въпреки териториалното превъзходство на своя опонент. Джибрил Соу центрира отдясно и Андре Силва се възползва от отпускането в дефанзивния вал на Борусия, като това се оказа и първият точен удар на франкфуртци.

Още в началото на второто полувреме двата отбора си размениха по една опасна акция, като страхотен пропуска за Борусия направи Джейдън Санчо след подаване на Марко Ройс.

Алкасер стреля в аут, но в средата на втората част Дортмунд отново си върна аванса в резултата. Рафаел Герейро шутира от пряк свободен удар и Трап спаси, но Витсел чукна към Джейдън Санчо и англичанинът добута кълбото в опразнената врата.

Дортмунд имаше още няколко интересни ситуации, но Торган Азар беше неточен, а Ройс беше отказан от вратаря.

В 88-ата минута Айнтрахт изравни за втори път с голяма доза късмет, защото Томас Дилейни си вкара нещастен автогол след прострелното центриране отдясно на Камада.


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 2:2

0:1 Аксел Витсел - 11'
1:1 Андре Силва - 43'
1:2 Джейдън Санчо - 67'
2:2 Томас Дилейни - 88', автогол