Борусия Дортмунд обърна Борусия Мьонхенгладбах за успеха с 2:1 на своя стадион "Сигнал Идуна Парк" и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Германия.

В герой се превърна бившият футболист на Байер Леверкузен Юлиан Брандт, вкарал двата гола за своите.

Двата отбора започнаха доста предпазливо и не създаваха почти нищо интересно в офанзивен план. Чак в средата на първата част Джейдън Санчо беше изпуснат от отбраната на гостите отдясно, но силният му удар не се получи.

Малко преди изтичането на половин час игра бившият футболист на „жребчетата“ Торган Азар можеше да открие резултата, но топовният му изстрел разтресе напречната греда.

„Жълто-черните“ бяха доста по-дейни в началото на второто полувреме и отправиха няколко удара, които обаче изобщо не затрудниха Зомер. Гладбах също поглеждаше в предни позиции, но като цяло съперниците играеха на сигурно и не рискуваха достатъчно.

Двайсетина минути преди края на редовното време Маркюз Тюрам попари домакините. Синът на легендата Лилиян Тюрам засече с глава центрирането на Вендт в малкия пеналт и не остави шансове на Хитц.

Дортмунд създаде най-чистото си голово положение в 77-ата минута, когато ударът на Санчо отблизо беше спасен от Зомер. Атаката обаче продължи и секунди след това Юлиан Брандт изравни след двоен рикошет.

Пълният обрат стана факт малко след това, когато Брандт засече с глава центрирането на Азар, пращайки топката в долния ляв ъгъл.

В добавеното време на мача можеше да стане доста интересно, защото Тюрам се освободи и отправи хубав фалцов удар в долния десен ъгъл, но Хитц улови.

 

Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 2:1

0:1 Маркюз Тюрам – 71’
1:1 Юлиан Брандт – 77’
2:1 Юлиан Брандт – 80’