Борусия Дортмунд обърна Интер от 0:2 до 3:2 в спиращ дъха двубой от група "F" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Момчетата на Антонио Конте изиграха много солидно първо полувреме, в което действаха много грамотно и заслужено вкараха два гола чрез Лаутаро Мартинес и Матиас Весино.

Веднага след второто попадение на гостите Борусия се разгневи и рязко вдигна оборотите, което даде резултат след почивката. Ашраф Хакими намали, а по-късно Юлиан Брандт изравни, за да се стигне до победния гол на мароканския бек.

Така Борусия Дортмунд събра 7 точки и изостава на една точка от лидера Барселона, който се изложи днес. Интер е трети с четири пункта.


Гостите поведоха още в петата минута чрез Лаутаро Мартинес, който се възползва от грешката на Мануел Аканджи, справи се с Матс Хумелс и намери горния десен ъгъл с хубав изстрел с левачката…

Беше изминал четвърт час игра, когато Борусия натисна и беше близо до изравняването. Марио Гьотце пробва рефлекса на Самир Ханданович, който се справи, но изби право в обсега на Шулц. Бекът засече с глава, но не успя да уцели вратата.

Ромелу Лукаку нацели гредата от положение на засада, но пет минути преди почивката „нерадзурите“ все пак стигнаха до второ попадение. Негов автор стана Матиас Весино, възползвайки се по най-добрия начин от подаването на Антонио Кандрева.

Чак след това Дортмунд показа истинското си лице и създаде три много опасни атаки преди паузата, но Ханданович спаси ударите на Джейдън Санчо и Торган Азар.

Борусия все пак заслужено върна един гол шест минути след подновяването на играта. Ашраф Хакими заби кълбото в долния ляв ъгъл след подаване по земя на Гьотце, като в основаната на атаката бяха Вайгъл и Азар.

Веднага след това рурци пропуснаха да изравнят на два пъти в рамките на минута. Ханданович пак се оказа последна преграда пред Санчо, а после ударът с глава на Брандт не се получи.

В средата на второто полувреме Дортмунд беше възнаграден за усилията си и все пак изравни. Влезлият като резерва Пако Алкасер асистира секунди след появата си на терена с първото си докосване, а автор на попадението бе Юлиан Брандт.

Витсел беше отказан от Ханданович, но блестящото представяне на рурци нямаше как да не доведе до още един гол. Един от най-добрите на терена Ашраф Хакими се разписа за втори път в срещата в 77-ата минута, като този път мароканецът засече перфектното подаване на Санчо.

Чак в последната минута на мача Интер беше близо до гола, но Сенси би право в обсега на Бюрки. В четвъртата минута на добавеното време пък Пако Алкасер пропусна да вкара още еди гол за германците, шутирайки в Ханданович.


Борусия Дортмунд - Интер 3:2

0:1 Лаутаро Мартинес – 5’
0:2 Матиас Весино – 40’
1:2 Ашраф Хакими – 51’
2:2 Юлиан Брандт – 64’
3:2 Ашраф Хакими – 77’