Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке се облегна на вечния враг Шалке и на Ливърпул, докато на стадион "Сигнал Идуна Парк" ближат раните си от последните срамни резултати.

"Жълто-черните" се докопаха до щастливо равенство 3:3 у дома срещу последния в Бундеслигата Падерборн, който дори дръпна с три гола още на почивката. В предишния кръг Борусия падна тежко с 0:4 от Байерн в Мюнхен.

"Имам усещането и се надявам, че след мача с Падерборн отборът ще се вдигне. Първото полувреме беше голям шок за всички нас. Но нека не забравяме, че във футбола нещата се променят бързо", започна босът.

"Миналата година по това време бяхме на върха в таблицата. Сега трябва да се стабилизираме. Важното е сега да не вкарваме излишно напрежение, а да анализираме нещата и да вземаме правилните решения."

"Шестото място не отговаря на амбициите ни, но имаме време да поправим нещата. За последните 10 години сме спечелили две титли. Последната е отпреди седем години, наясно сме с това. Но питайте хората в Гелзенкирхен и Ливърпул", допълни Вацке.

Както е известно, последната титла на Шалке в Бундеслигата е от 1958 година, а последният домашен триумф на Ливърпул дойде през 1990 година.