Ръководството на Борусия Дортмунд иска да продаде крилото Джейдън Санчо още през януарския транферен прозорец, гръмнаха куп медии в Англия и Германия.

Причината е, че футболистът се намира във влошени отношения с клуба. Авторитетният британски вестник The Independent описва положението на бързака в Дортмунд като "война във всички посоки".

Джейдън е бил глобен заради закъснение за среща на отбора преди мача с Барселона в Шампионската лига. Той беше изваден и извън стартовия състав, но треньорът Люсиен Фавре го пусна на почивката.

Влизането на Санчо промени облика на вестфалци и именно англичанинът намали пасива на своите с мощна тупалка, а после беше близо до нов гол, но разтресе гредата.

19-годишният ас на "жълто-черните" беше резерва и при загубата от Байерн Мюнхен с 0:4. Тогава той също трябваше да плати парична глоба. Шефовете на Борусия били бесни на Санчо и неговите агенти, които работят тайно за зимен трансфер, при уговорката, че германският вицешампион бил готов да седне на масата за преговори през лятото, без да прави спънки на играча.

Поредицата от събития накарали ръководството на Борусия да търси кандидат-купувачи още следващия месец. Смята се, че от Дортмунд ще искат поне 100 милиона паунда за футболиста.

Манчестър Юнайтед отдавна минава за най-големия фаворит за подписа му, тъй като е най-настоятелен. The Athletic твърди, че има четири европейски колоса, които имат готовност да излязат с оферта за футболиста. 

Това са Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Манчестър Сити само проучвал възможността да си върне крилото, но към момента е извън битката за подписа му.