Европейският шампион Ливърпул вече е големият фаворит за подписа на Джейдън Санчо, информира експертът по английски футбол Ян Аге Фьортофт.

Бившият норвежки национал разполага с вътрешна информация, че шансовете на мърсисайдци за подписа на Санчо вече са най-големи. Нещо повече: трансферът ще стане факт още следващия месец.

Английският национал напусна Манчестър сити през лятото на 2017 година и втори сезон прави фурор с Борусия Дортмунд, но се намира във влошени отношения с ръководството и треньора Люсиен Фавре заради проблеми с дисциплината.

Договорът на бързака е до 2022 година и поради тази причина Борусия ще иска 3-цифрена сума в милиони евро. Не е ясно обаче дали сумата може да бъде свалена, ако Ливърпул включи свои футболисти като част от сделката.

Както е известно, до вчера беше ясно, че Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона са четирите клуба, готови да излязат веднага с оферта за Санчо. Очевидно обаче факторът "Юрген Клоп" се оказва големият магнит в полза на мърсисайдци.