Борусия (Дортмунд) е сензационният печеливш в битката за нападателя на Залцбург Ерлинг Халанд, който се явяваше и като най-интригуващият стрелец по време на трансферния прозорец, който дори не е стартирал официално.

Отборът от Дортмунд официално обяви привличането на 19-годишния норвежки голаджия, който пристига в тима с договор до лятото на 2024 година. 

Тимът успя да надцака Манчестър Юнайтед и редица други еврограндове за подписа на младия стрелец, който не спира да изумява от началото на сезона.

"Въпреки многото оферти, които имаше от топ клубове в Европа, Ерлинг Халанд взе решение да стане част от Борусия (Дортмунд)", обяви изпълнителният директор на "рурците" Ханс Йоаким-Вацке.

Последните месеци бяха изключителни за норвежеца и той наниза 16 гола и 6 асистенции за 14 мача в австрийския елит, а освен това вкара още 8 гола в 6 мача за тима си в Шампионската лига, като и асистира за още едно попадение.

Норвежецът ще се присъедини към новия си клуб на 3-и януари и на следващия ден ще пътува за Марбея, където отборът е на тренировъчен лагер.

По неофициални информации Дортмунд го привлича за малко над 20 милиона евро, колкото е и клаузата в неговия договор.