Треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавре ще включи дете-чудо в групата за мача с Аугсбург в събота, прогнозира вестник "Билд".

Става дума за таланта Джовани Рейна, който е едва на 17 години, но вече оставя отлични впечатления с играта си. Техничарят впечатли всички на зимния лагер в Марбея и Фавре е готов да му даде шанс още този уикенд.

Синът на бившия футболист Клаудио Рейна се е изчервил от задоволство, когато Фавре е започнал да го хвали пред целия отбор в Испания. Джовани дори е бил сравнен с Кристиан Пулишич и Джейдън Санчо.

Куриозното е, че трансферът на американеца в Дортмунд през 2019 година е бил реализиран от... баба му! Заради нейните корени той е получил португалски паспорт и затова е бил допуснат да играе в Германия. В противен случай (заради крехката си възраст) младокът нямаше как да бъде взет от клуб в Бундеслигата.

От Борусия забелязаха таланта на халфа през 2017 година по време на мач на бившия му отбор Ню Йорк Сити. Интерес към него имаше също така от Барселона и Манчестър Сити.

Рейна вече попадна веднъж в групата на "жълто-черните". Това се случи при победата с 5:0 над Фортуна Дюселдорф, като тогава той остана 90 минути на скамейката.