Младата сензация на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд вкарва гол след гол и снощи препарира многомилионната селекция на ПСЖ с две попадения.

19-годишният норвежец беше сред набелязаните от Барселона играчи за зимна селекция, но каталунците са преценили, че той не си заслужава парите, пише вестник "Спорт".

Както е известно, най-голям интерес към играча имаше от Манчестър Юнайтед и Ювентус. Реал Мадрид също беше по петите му, но в крайна сметка скандинавецът избра Дортмунд, а Залцбург получи 20 милиона евро.

Самата трансферна сума нямаше да бъде проблем за "блаугранас". Испанският шампион е бил подразнен от факта, че е трябвало да плати 15 милиона евро на агента на Халанд - Мино Райола. Плюс още 8 милиона евро на бащата на тарана - бившия футболист Алф-Инге Халанд. Самият Ерлинг пък искал заплата от 8 млн. евро на сезон.

На "Ноу Камп" са направили сметка, че към този момент нямат нужда от футболист, който да им струва толкова скъпо. И така все още продължават да издирват заместник на контузения централен нападател Луис Суарес, докато Ерлинг Халанд къса мрежи с фланелката на Борусия.

Договорът на Халанд с "жълто-черните" е до 2024 година, но следващото лято той може да бъде купен срещу 75 милиона евро.