Германският вицешампион Борусия Дортмунд е на път да взрива пазара през лятото и да превърне футболист на Валенсия в най-скъпата покупка в историята си.

Според телевизия Sport1 вестфалци обмислят сериозно варианта да активират клаузата за откупуване на Феран Торес, който е желан от половин Европа.

Вчера стана ясно, че "прилепът" е трансферна цел на куп европейски грандове, сред които Барселона, Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус, Борусия Дортмунд, Атлетико Мадрид и Аякс. Байерн също следи ситуацията, но малко по-пасивно.

В клаузата на Торес за откупуване има заложена сума в размер на 100 милиона евро, но тъй като договорът му е до 30 юни 2021 година, тя едва ли ще бъде активирана. Поне такива са очакванията на специалистите.

В Дортмунд обаче се страхуват, че догодина Торес ще бъде засипан с куп апетитни оферти от водещите грандове в Европа  е логично тогава бързакът да пренебрегне "жълто-черните". Твърди се, че агентите на играча вече са провели разговор с шефове на Ливърпул.

Затова в Борусия са готови да действат и да пръснат огромната сума. Това обаче ще стане само в случай, че Джейдън Санчо подаде молба за трансфер и бъде продаден за по-висока сума.