Халф-бекът на Реал Мадрид Ашраф Хакими е в "шах" и няма представа какво ще бъде бъдещето му заради пандемията с коронавируса.

Мароканецът кара втори сезон под наем в Борусия Дортмунд и от 1 юли трябва да се завърне в Мадрид. 

"Замразяването" на сезона обаче спъва плановете на европейските клубове и в момента намиращият се в превъзходна форма бързак е буквално в "нищото".

Авторитетният сайт transfermarkt.de оценява Хакими на 54 милиона евро, като той е един от най-добрите играчи на Борусия за последните два сезона. Договорът му с Реал е за още две кампании, но самият футболист няма представа дали попада в плановете на Зинедин Зидан.

"През юни ще трябва да се вземе решение, това ще бъде голяма крачка за кариерата ми. Засега не съм осъществил контакт с Реал, но ще говорим и ще решим кое е най-доброто решение за мен", заяви Хакими пред Cadena SER.

"Не съм преподписвал договора си с Реал до 2023 година. Четох какви са сценариите, ако извънредното положение се удължи, а с това и сезонът. Вярвам, че ще бъда оставен да доиграя сезона в настоящия си клуб", допълни Хакими.

Според телевизия Sport1 силен интерес към Хакими има от ПСЖ, Челси и Ювентус. Желанието на самия футболист е да остане в Борусия, ако шансовете му да стане титуляр в Мадрид са минимални.