Бившият халф на Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс смята, че звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо си струва цената, дори тя да бъде над 100 милиона евро.

Английският национал изригна с първия си професионален хеттрик през уикенда, ставайки първият футболист в Европа с поне 15 гола и същия брой асистенции  за сезона. 

Освен това той е най-младият играч в историята на Бундеслигата, който е отбелязал 30 попадения.

"Той може да направи всеки отбор по-добър, това е сигурно. Всеки би искал да го има в редиците си. Ман Юнайтед, Ман Сити, Ливърпул... Джейдън е толкова добър, че ще играе във всеки един от тях", заяви Харгрийвс пред BT Sport.

"Юнайтед, Челси, Арсенал и другите биха го взели с удоволствие. Всичко зависи от това кой може да си го позволи. Той ще струва много, но е талант на поколението си впечатлява не само с головете и асистенциите, но и с това, че може да играе на различни позиции."

"Санчо очевидно ще струва много пари, но той си струва те да бъдат похарчени за него. Лично аз бих се радвал да го видя във Висшата лига", завърши Харгрийвс.

Както е известно, Манчестър Юнайтед все още минава за фаворит за подписа му. Интерес към бързака има също така от Байерн, Ливърпул, Челси, Арсенал, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и ПСЖ.