Десет. Толкова бяха нарушенията, които футболистите на Швейцария извършиха срещу голямата звезда на Бразилия Неймар. Двубоят завърши 1:1, а най-скъпият футболист в историята беше подложен на постоянен тормоз от противниковите играчи.

Неймар се превърна в най-фаулирания играч в мач от световни финали от 20 години насам. За последно повече нарушения са били извършени срещу Алън Шиърър на 15 юни 1998 г.

Тогава легендарният нападател на английския национален отбор е фаулиран цели 11 пъти от играчите на Тунис. Въпреки това той отбелязва първия гол в мача, а "трите лъва" печелят с 2:0.

Неймар, който пропусна последните три месеца от сезона заради счупена кост в стъпалото, е най-фаулираният бразилски футболист на световни първенства от мондиала в Англия през 1966 година, пише "Дневник".

"Няма какво да кажа. Просто трябва да играя футбол, или поне да се опитвам да го правя. Съдията е този, който трябва да гледа", заяви бразилецът след мача.

Той призова реферите да обръщат повече внимание, когато някой е фаулиран толкова често, но допълни, че е свикнал и "това е нещо нормално във футбола".

Неймар разсея съмненията, че е получил нова травма. "Наритаха ме и ме боли, но няма нищо притеснително", каза още капитанът на Бразилия.

Следващият мач на "селесао" е срещу Kоста Рика в петък от 15.00 ч. В последния си двубой от груповата фаза петкратните световни шампиони се изправят срещу Сърбия на 28 юни от 21.00 ч.