Българският вратар Едуард Мечикян ще продължи кариерата си в Чехия.

Бившият страж на Хасково подписа договор с чешкия ФК Лисен от Бърно, който се състезава в трета дивизия. Тимът обаче е сателит на елитния Збройовка, където Мечикян също ще тренира.

Контрактът на стража е за половин година, след което от Збройовка, който заема 7-мо място в първенството, ще решат дали да го привлекат. Ако това не стане, младокът ще продължи да пази за ФК Лисен.

"Сам се свързах с клуба. Говорихме между другото, аз бях ги набелязал, защото знаех, че са сателит на Збройовка. Помислих си, че така лесно ще ме забележат. Поискаха ми CV и видео, пратих им и бяха много впечатлени".

"Казаха да се явя на първа тренировка на 11 януари и отидох. Реално обаче тренирах два пъти, защото се контузих, но от клуба веднага искаха да ме вземат. Днес всичко стана официално".

"Много съм доволен, имат сериозна база и новопостроени съблекални, всичко е модерно. Засега сме се разбрали до лятото. Целта им е до тогава да ме пратят в Збройовка. Нямам голям проблем с адаптацията, но започвам усилено да уча чешки, защото само с английски няма да стане", каза пред Gol.bg Мечикян.