Няма абсолютно никакъв шанс българският национал Георги Миланов да остане в Грасхопър за постоянно.

Това обяви повече от категорично неговият мениджър Мирчо Димитров пред Gol.bg.

Още след преотстъпването на полузащитника от ЦСКА Моква при "скакалците" импресариото даде да се разбере, че през лятото неговият клиент на всяка цена ще се завърне в тима на който е собственост.

В последно време обаче имаше доста спекулации, а те бях подхранени и от изказването на генералния директор на ЦСКА Москва Роман Бабаев пред руското издание eurofootball.ru, че дали Миланов ще остане в Грасхопър зависи от швейцарците.

"Мога категорично да кажа, че няма никакъв шанс Георги Миланов да остане за постоянно в Грасхопър. Първо, той е прекалено скъп за тях и те не могат да си позволят да платят толкова пари за футболист, а освен това не им е и по възможностите да плащат толкова голяма заплата на футболист. Да го купи Грасхопър е все едно да го купи Монтана, толкова голям е шансът той да отиде там", обяви Димитров пред нашата медия.

"След края на сезона Георги се завръща в ЦСКА Москва, където му е мястото. Идеята той да играе под наем в Швейцария бе наша и както Жоро я подкрепи, така и аз. Това преотстъпване е, за да може Европа да го забележи по-лесно, защото знаете, че Швейцария е в сърцето на Европа. Това е един вид реклама за моя клиент, за да може той да бъде продаден на западноевропейски клуб до половин или една година, ако се наложи. За момента обаче Георги си има договор за още две години с ЦСКА Москва и искам да кажа отново, че няма никакъв шанс той да бъде продаден на Грасхопър".

Запитахме Мирчо Димитров и дали към днешна дата някой от големите отбори в Русия се интересува от наши футболисти. Той обаче бе категоричен, че за негово съжаление няма такъв интерес.

"Казвал съм го и преди време, ще го кажа и сега. Никой не се интересува от нашите футболисти за съжаление. Налага се ние да ги предлагаме. Към момента аз не виждам футболист с класата да играе за топ отборите на Русия. Естествено, аз винаги искам да помогна и ми се иска да има български футболисти в тези отбори, но от друга страна първенството ни е слабо, а националните ни гарнитури нямат успехи на международната сцена. Е, да, Лудогорец е много силен отбор, но пък знаете, че техните водещи футболисти са предимно чужденци".

Калоян Ангелов, Gol.bg