Ивайло Петев остава старши треньор на Динамо (Загреб), обяви пред журналистите президентът на клуба Мирко Баришич. Репортерите бяха днес почти цял ден на стадион Максимир в очакване на уволнението на бившия национален селекционер на България, но получиха точно противоположната новина.

Индикации за раздяла бяха дадени с двусмисленото съобщение, че утре в 11.00 часа е насрочена пресконференция.

"Не очаквайте нищо сензационно на пресконференцията. Няма да има никакви изненади. Това е нещото, което мога да кажа", отрони пред журналистите Баришич.

"Искаме да прекратим всякакви спекулации, които се носят из медиите. Треньорът Ивайло Петев ще продължи да води Динамо, а всички детайли ще бъдат пояснени на пресконференцията утре, на която ще присъствам и аз", обясни спортният директор Ромео Йозак.

Динамо почти загуби титлата в хърватското първенство, след като снощи падна с 1:2 в Копривница от Славен Белупо. По същото време Риека победи Осиек с 2:0 и поведе с 8 точки шест кръга преди края.

Самият Петев не беше много словоохотлив след мача, а и самите играчи не знаеха какво се случва. След мача Анте Чорич заяви, че Петев се е ръкувал с всеки един играч в съблекалнята, но не знаеше какво означава това. Днес от 11.00 сутринта той пак си водеше тренировката, но е напуснал терена малко преди нейния край.