Илия Груев пише в Дуисбург приказката си. Това изречение е част от обширен материал на авторитетното не само в Германия, но и в цяла Европа списание “Кикер”, посветен на българския треньор на втородивизионния тим.

Той започва с това как преди година отново по време на лагер в Португалия той си е пожелал в началото на 2018 г. отборът му да е в средата на таблицата на Втора бундеслига. 

Тогава Груев и момчетата му са лидери в Трета лига. Желанието на треньора се сбъдва, отбелязва "24 часа". По време на зимната пауза Дуисбург е на 7-о място от 18 отбора. И всъщност в това, образно казано, се състои приказката на бившия национал, която е щастлива до момента.

“Кикер” обстойно обяснява какви усилия е положил Груев първо, за да се опита да избегне изпадането от Втора лига, след това в долното ниво да не допусне спадове и да финишира пръв, а при завръщането си в горното да изглежда солидно. 

Списанието е категорично, че с всички свои действия българинът е основният фактор в клуба в момента ситуацията да е спокойна и позитивна, каквато преди това не е била много дълго време.