Сагата между Ивайло Петев и ръководството на Омония явно няма да приключи скоро и обратите не бива да се изключват.

Президентът Антонис Ционис и хората от Борда на Омония са решили снощи да прекратят едностранно договора на българския специалист и са решили да му платят изработеното до вчерашна дата.

Кипърският сайт www.themasports.com пише, че чрез своя адвокат треньорът е изпратил писмо до управата на клуба, с което я моли да оттегли решението си и в същото време да го върне към тренировките.

Явно обаче това няма как да бъде прието от Омония, след като днес президентът и двама негови сътрудници са внесли иск в съда, с което искат Петев да бъде осъден и да им плати финансова компенсация за нанесени морални щети в интервю. Според клуба, това са клеветнически коментари, които са им нанесли вреди. Дружеството е поверило въпроса на външна правна фирма, която наистина изглежда се ангажира с по-нататъшни действия срещу вече бившия треньор на Омония.

Ивайло Петев заедно с адвоката си Панос Пафитис днес следобед е минал през полицейското управление, за да отговори на въпроси, свързани с интервю, дадено в Б и по-специално срещу тримата португалски играчи Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафаел Лопеш, за които намекна, че има съмнения в лоялността по време на някои мачове.

Българският треньор беше помолен вчера да отиде в полицейския участък, но поради лични задължения не е успял.