Младежкият национал на България Петко Христов блесна с два гола за Фиорентина. 19-годишният централен бранител, който от началото на година е изцяло част от първия тим на "виолетовите", игра пълни 90 минути в контролата срещу аматьорите от Реал Виченца.
 
Юношата на Славия беше централен защитник, но това не му попречи да отбележи цели два гола. Снажният младок първо се разписа в 22-ата минута с глава за 2:0, а малко преди края на срещата отново с глава оформи крайното 11:0.
 
Двубоят се игра на стадиона Моена, където тимът от Флоренция е на подготовка. Наставникът Стефано Пиоли заложи на голяма част от младите си футболисти, които показаха сериозен потенциал.
 
Освен Христов се разписаха още новото попълнение Влахович и Мели, които отбелязаха по един хеттрик, а Монтиел, Чекерини и Сотил също записаха името си сред голмайсторите.
 
Христов се представя много добре на лагера, като Пиоли му гласува все повече доверие. Българският талант игра 30 минути при победата на титулярите с 2:1 над Верона преди няколко дни.