Бившият национал Иван Иванов, който през това лято премина от Берое в турския Алтай (Измир), все още не може да си намери място в стартовия състав на черно-белите. Алтай (Измир) за момента има четири точки в първите две срещи, а старши треньорът Мустафа Алпер Авджъ разчита в центъра на отбраната на Ибрахим Йозтурк и Генчер Джансев.

"Иван Иванов не е готов да отговори на физическото ниво на турската втора лига. В момента той няма място в стартовите 11, защото няма как да се представи положително в единоборствата. Това мога да кажа по въпроса, отговори Авджъ на въпрос на журналист от вестник Хюриет. Репортерът попита каква е причината Иванов, който беше взет от елитния български отбор Берое с огромни надежди, да не играе, а на терена да излиза 37-годишният Ибрахим Йозтурк.

Местната телевизия kanalben.com пък вярва, че Иванов съобразно опита, който притежава, бързо ще навакса изоставането във физическо отношение и ще достигне нивото на турската Втора лига. Това означава, че най-вероятно и утре- събота (25-и август), Иванов няма да стартира при гостуването на Истанбулспор в 3-ия кръг.

Алтай (Измир) е традиционен отбор в миналото, но серия от грешки и лошо управление го пратиха за дълго в аматьорския футбол. Сега един от най-старите отбори в Турция ще се опита да спечели място в Суперлигата.