Рубин Казан и Ростов са основни претенденти за подписа на българския национал Ивелин Попов, информираха руските медии. Нападателят се оказа ненужен в Спартак Москва и не замина на подготвителния лагер на тима в ОАЕ. Няколко руски клуба преговорят с Ивелин Попов, потвърдиха и от агенцията Vasilev & Co, която се грижи за делата на играча.

"Преговаряме с няколко отбора от руската Висша лига, които са заинтересовани от привличането на Ивелин", заявиха от агенцията, цитирани от "Спорт експрес". 

31-годишният българин има договор със Спартак до края на сезона, но през пролетта ще играе в друг клуб със статут на преотстъпен.

Рубин Казан е най-настойчив за привличането на българина, но на този етап има разминавания от финансов характер. Попов игра в Рубин отново под наем от Спартак през миналата пролет, като се отчете с 4 гола в 9 мача.

"Попов пасна на нашия отбор и ни е нужен, но въпросът е на каква цена може да го привлечем. Всичко зависи от това каква заплата ще поиска. Ако топотбор освобождава свой футболист, а той е със заплата от 1,5 милиона евро, не може да си го позволим", коментира старши треньорът на Рубин - Курбан Бердиев в интервю за "Бизнес.Online".