Бившият полузащитник Иван Русев-Малкия Джангър получи сериозно признание за периода си в АЕК (Атина) на традиционна церемония, която се организира от спортната асоциация АЕК. На тазгодишната тържествена закуска за спортни легенди и деятели Иван Русев получи специална награда- плакет за заслуги към клуба АЕК и гръцкия спорт.

Бившият младежки национал беше един от 12-те отличени по време на церемонията, в която подобни призове получиха баскетболисти, хандбалисти, лекари и дори музиканти и композитори с пристрастия към жълто-черния клуб от Атина и заслуги за имиджа. Единственият футболист, освен Иван Русев, беше бившият национал Михалис Капсис, европейски шампион от 2004-а година в Португалия.

Иван Русев подписва договор с АЕК през 2001-а година и остава на стадион Неа Филаделфия до 2005-а. Има пет мача в Шампионската лига за този тим. В момента 39-годишният бивш младежки национал, син на легендата на бургаския футбол Николай Русев, е треньор в школата на Илиопули (Атина), където води юношите до 17 години и един детски отбор.