Красимир Балъков се превърна в легенда и в трите клуба, за които игра през кариерата си - „Етър“, „Спортинг“ (Лисабон) и „Щутгарт“, пише "24 часа". 

Затова и близо 16 г. след нейния край настоящият мениджър на великотърновци продължава да получава признания за направеното от него на футболното поле.

Българският плеймейкър попадна за пореден път в най-добрата единайсеторка на „Спортинг“ (Лисабон). 

Този път изборът е на привърженик на „лъвовете“, който е фен на отбора от началото на 90-те години на миналия век.

През този период легендата на българския футбол изигра 138 мача за тима от португалската столица, като отбеляза и 43 гола. По време на престоя си в тима от 1991 до 1995 година Балъков се превърна в любимец на привържениците на „лъвовете“, а на няколко пъти управата на клуба отказа трансфери на магическия халф в редица от европейските грандове. 

Сред тях бяха „Барселона“ и „Интер“. Преди 3 г. Балъков бе избран за най-добрия чужденец в историята на португалския гранд в анкета на феновете, които дадоха своя глас на официалната страница на клуба. 

Освен с Роналдо във въпросния идеален тим за всички времена Краси е съотборник с още няколко знакови за европейския футбол фигури. 

На вратата е знаменитият датчанин Петер Шмайхел, който премина в „Спортинг“ след периода си в „Манчестър Юнайтед“. 

В състава е и Луиш Фиго, който след това направи сериозна кариера в испанските грандове „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид). В него е и миналият през „Черно море“ Жардел.