Битките в медиите между ръководството на Иртиш (Павлодар) и българския треньор Димитър Димитров-Херо и неговия щаб продължават вече трети ден. Днес клуба от Павлодар разпространи своята официална позиция, в която представят своята гледна точка и уточняват, че реално договорът между Димитров и Иртиш не е прекратен, а все още действа.

"На 2-и май 2019-а година старши треньорът на ФК Ертис (на казахстански произношението на Иртиш) Димитър Димитров, а също така и неговите асистенти Петър Колев и Георги Чиликов бяха извикани в офиса на клуба, където беше потърсена причината за отсъствието на старши треньора и неговите асистенти от работното им място на мача против ФК Жетису, който се състоя на 1-и май (заедно с това беше установено и отсъствието от сутрешния тактически разбор, който се провежда в деня на мача). Има доказателства за отсъствието на гравния треньор и неговите асистенти".

"Съгласно сключения договор и длъжностната характеристика, която се явява неотменима част от трудовия договор, Д. Димитров е получил две уведомления с номера 171 и 172 да предостави отчета и плана за работа, а също така и намерението на клуба да разтрогне с него договора си във връзка с отрицателните резултати. До момента Д. Димитров не е предоставил писмено разяснение за отсъствието си от тренировките и на мача на 1-и май до ден днешен".

"Ръководството на клуба съобщава, че старши треньорът, въпреки последните събития, не е отстранен от работа, както е съобщено в някои некоректни интернет-ресурси. Към настоящият момент договорът с Д. Димитров е действителен, както и преди", е официалната позиция.

Прави впечатление, че тя се разминава диаметрално от публикациите в местните медии, които свидетелстваха за скандали при опита на Димитров да влезе на стадиона за мача с Жетису. Тогава той и помощниците му бяха спрени на входа на стадиона от охраната.

Ден по-рано лично областният управител на Павлодарската област, придружен от други лица с неустановена длъжност, пък са нахлули на тренировката и са опитали да изгонят българския специалист, свидетелстват сайтове в Казахстан.