Още по темата

 

Футболната легенда Стойчо Младенов обяви пред казахстанските медии, че отборът му "Кайсар" се е превърнал в гнездо на Covid-19. 63-годишният български треньор на тима от Кизилорда сподели, че 25 футболисти в клуба са заразени с коронавирус.

„10 играчи от първия отбор са дали положителни тестове при изследванията. Ако към тях прибавим и заразените от младежката формация Байконур, то общият брой са инфектираните става 25 души. Аз, хората от моя треньорски щаб и нападателят Александър Колев, които пристигнахме от България, сме с отрицателни проби“, заяви специалистът пред sports.kz.

“Не знаем дали ще проведем предстоящия на 1 юли домакински мач с "Тараз". Отменихме днешната тренировка. Очакваме решението на футболните власти“, допълни цитираният от "Монитор" специалист пред местните медии.

За „Блиц” той уточни: "Нещата не са никак розови. Някои от момчетата карат заразата без симптоми, но притеснителното е, че има 5-6 от тях, които са на легло. Не могат да ги приемат в болницата, защото няма места. Пожелавам им да се възстановят". 

При пристигането си в Алмати за Младенов и неговите помощници имаше проблеми с влизането в страната. В резултат на това всички те стояха повече от 30 часа блокирани на летището. Проблемът е бил в това, че Стойчо и хората с него са имали единствено хартиен документ за влизане, а имената им не са били включени в компютърната система на граничния контрол.