Манчестър Юнайтед обърна с 3:1 Брюж в първа среща от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига.

Белгийците поведоха на "Олд Трафорд" чрез автогол на Майкъл Карик, но "червените дяволи" направиха пълен обрат след две страхотни попадения на Мемфис Депай и гол с глава на Маруан Фелайни в продължението на мача.

Депай демонстрира уникална класа и показа, че през този сезон ще е звездата на Юнайтед. Холандецът вкара два гола, а освен това участва във всяка една атака на отбора си и бе истинско страшилище за защитата и вратаря на гостите.

От своя страна Брюж бе заложил на по-дефанзивен футбол и рядко поглеждаше към Ромеро, което коства на гостите и загубата. Трябва да се отбележи, че белгийците играха в намален състав след 79-ата минута, когато червен картон получи Мехеле.


Срещата на "Олд Трафорд" започна с положение за Манчестър Юнайтед. В 3-ата минута Мемфис Депай се освободи от защитата на Брюж и стреля остро, но Брусезе успя да спаси.

Гостите от Белгия поведоха в резултата с първото си положение. В 8-ата минута, след центриране от фаул в наказателното поле на Юнайтед, топката се отклони от стената, след което Майкъл Карик нелепо я засече в собствената си врата за 0:1.

Домакините реагираха веднага и в 13-ата минута успяха да вкарат. Тогава Майкъл Карик се реваншира за автогола си и намери Мемфис Депай, който се подигра с цялата защита на Брюж и технично опъна мрежата на гостите за 1:1. 

В следващите минути и двата отбора създадоха голови опасности, но Дион Коолс за Брюж и Мемфис Депай за Юнайтед не успяха да вкарат. След половин час игра Уейн Руни стреля остро от границата на наказателното поле, но в аут.

Последва и блъскане на Аднан Янузай в пеналта на Бруж, но не последва дузпа за "червените дяволи".

Така се стигна до 43-ата минута, когато Дейли Блинд намери Мемфис Депай отляво и той със страхотен удар от дъгата на наказателното поле вкара уникален гол за 2:1.

Второто полувреме започна със смяна за Юнайтед, като на мястото на Майкъл Карик в игра се появи Бастиан Швайнщайгер. В 50-ата минута Хуан Мата напредна през центъра и стреля от воле, но в аут.

Последва и тупалка на Мемфис Депай, но този път Брусезе се намеси решително. Това бяха силните минути на домакините, но те не успяха да се възползват от положенията си и да вкарат трети гол.

Постепенно гостите живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. След час игра белгийците дори вкараха, но попадението им правилно бе отменено, тъй като преди него имаше нарушение срещу Ромеро.

Четири минути по-късно най-добрият на терена - Мемфис Депай, отново демонстрира техниката си, но бе блокиран от защитата на Брюж и изпусна да вкара. В 74-ата минута Депай стреля и от пряк свободен удар, но в аут.

Шест минути по-късно гостите останаха в намален състав, след като Мехеле си изпроси втори жълт картон и заслужено бе изгонен от игра.

В 87-ата минута не бе отсъдена дузпа за Юнайтед, за игра с ръка на защитник на Брюж в собственото му наказателно поле. До края на мача Юнайтед натисна и логично стигна до трети гол.

В продължението Маруан Фелайни получи топката в пеналта и с глава я прати в мрежата за 3:1. Така англичаните взеха отлична преднина и докосват групите на Шампионската лига.

Ман Юнайтед - Брюж 3:1

Голмайстори:

0:1 Карик (8 - автогол)

1:1 Депай (13)

2:1 Депай (43)

3:1 Фелайни (93)

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дармиан, Смолинг, Блинд, Шоу, Карик (46 - Швайнщайгер), Шнайдерлин, Мата, Янузай (72 - Хавиер Ернандес), Депай, Руни (84 - Маруан Фелайни)

Брюж: Брусезе, Коолс, Мехеле, Дуарте, Де Бок, Симънс, Вормер, Васкес (78 - Ханс Ванакен), Мбомбо, Диеркс, Диаби (55 - Мамаду Оуларе Оби)