Лестър тресна с 3:0 Брюж в Белгия и записаха впечатляваща победа в първата си среща от Група "G" на Шампионската лига. Две попадения за "лисиците" набута Марез (29 и 61-а от дузпа), едно добави Олбрайтън (5).

Така Лестър продължава да пише история, като сега това се случва в Шампионската лига. Англичаните изцяло доминираха, контролираха срещата и не дадоха почти никакви шансове на домакините.

"Лисиците" изиграха отлично първо полувреме, когато мушнаха две попадения, след което заложиха на тактическото надиграване и заслужено си взеха победа и трите точки. Брюж от своя страна тотално разочарова и с нищо не показа, че заслужава нещо от този мач.

В тази група са още отборите на Порто и Копенхаген, което отваря сериозно вратите на Лестър към следващия етап на турнира.


Срещата започна вихрено, като в третата минута домакините стигнаха до положение, но Хосе Изкуиердо не успя да намери мрежата. Две минути по-късно "лисиците" нанесоха ответен удари вкараха, след като Марк Олбрайтън бе точен за 0:1.

Лестър подължи да доминира и в следващите минути изцяло контролираше срещата. В 20-ата минута Уес Морган с глава се опита да вкара, но в аут.

Седем минути по-късно дойде и най-сериозното положение за Брюж от началото на срещата, но Хосе Изкуиердо прати топката до гредата. Така се стигна до 29-ата минута, когато Лестър нанесе втори удар, при който Риад Марез опъна мрежата на домакините за 0:2, след като изпълни перфектно пряк свободен удар.

До края на полувремето "лисиците" тотално разнебитиха белгийците, но направиха пропуски чрез Дани Дринкуотър и Риад Марез. секунди преди почивката и Джейми Варди не успя да отбележи нов гол.

Второто полувреме започна спокойно, като темпото на игра бе приспивно. Гостите много правилно разиграваха топката в центъра на терена и не даваха почти никакви шонсове на домакините, които така и не можеха да стигнат до някакво чисто голово положение.

Така се стигна до 61-ата минута, когато "лисиците" си спечелиха дузпа и Марез бе точен от нея за 0:3. След това домакините можеха да намалят, но Хосе Изкуиердо стреля в аут. Последва и пропуск на Рикардо Ван Рийн.

Към края на мача играчите на Брюж се хвърлиха поне за почетен гол, но Рууд Вормер стреля в аут. В последните минути и Лестър можеше да запише още по-разгромна победа, но Демарай Грей и Роберт Хут бяха неточни.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XdwwvqlXGGQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Брюж - Лестър 0:3

Голмайстори: 

0:1 Олбрайтън (5)
0:2 Марез (29)
0:3 Марез (61)

Брюж: ЛЮДОВИК БЮТЕЙ, РИКАРДО ВАН РИЙН, ЕНГЕЛС, СТЕФАНО ДЕНСВИЛ, ЛОРЕНС ДЕ БОК, РУУД ВОРМЕР, ТИМИ СИМЪНС, ТОМАС ПИНА, ХАНС ВАНАКЕН, АБДУЛАЙ ДИАБИ, ХОСЕ ИЗКУИЕРДО

Лестър: КАСПЪР ШМАЙХЕЛ, ЛУИС ХЕРНАНДЕС, УЕС МОРГАН, РОБЕРТ ХУТ, ФЮКС, МАРК ОЛБРАЙТЪН, ДРИНКУОТЪР, ДАНИЕЛ АМАРТИ, РИАД МАРЕЗ, ИСЛАМ СЛИМАНИ, ВАРДИ