След второто поражение и отпадането от Ювентус на осминафинал в Шампионската лига треньорът на Порто Нуно Еспирито Санто съжалява най-много за двата червени картона, които играчите му са получили.

Ювентус спечели с 2:0 като гост, както и с 1:0 снощи, но и в двата случая Порто завърши срещите с по 10 души.

"Червените картони без никакво съмнение повлияха на общия резултат. Мисля, че в Торино показахме добър футбол, добре се защитавахме. И смело заявявам, че когато сме 11 на 11, Ювентус просто не ни затрудни. Кой знае дали изобщо щяха да ни отстранят, ако не бяха двата червени картона!? Много благодаря на нашите фенове за подкрепата. Смятам, че Ювентус си остава един от основните фаворити за крайната победа в Шампионската лига.

За нас сега остава да се насочим към нашето първенство, за да бъдем отново шампиони", заяви Нуно Еспирито Санто.

Икер Касияс, вратар на Порто за отсъдената дузпа: Съдията взема тези решения, ние не можем да му влияем. Ювентус заслужи победата си, но определено червеният картон и дузпата си оказаха влияние. Опитах се малко да заблудя Дибала преди удара, казах му да бие в десния ъгъл, но той стреля в другия. Всички отбори на четвъртфиналите са много силни, но смятам, че Ювентус има шансове.