Реал Мадрид – Пари Сен Жермен, мач от осминафиналите на Шампионската лига, стадион „Сантяго Бернабеу“, 21:45 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Зидан

Защитници: Карвахал, Вайехо, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Ернандес, Ашраф

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Йоренте, Асенсио, Иско, Ковачич, Себайос

Нападатели: Роналдо, Бензема, Бейл, Васкес, Майорал

Прогнозата на Gol.bg:

Преди един от най-чаканите осминафинали в Шампионската лига нападателят на ПСЖ Единсон Кавани смята, че отборът му има своите шансове в мача с Реал Мадрид. „ПСЖ няма задължението да спечели Шампионската лига на всяка цена, така че ще играем освободено. Мисля, че се създава някакъв мит около нас. Разбира се, всички искаме да спечелим, но това ще стане само ако играем задружно“, заяви Кавани пред „Марка“.

Парижани отпадната драматично миналата година в същата фаза от Барселона, след като спечелиха първият мач с 4:0, но загубиха в Испания с 1:6. Сега нещата са много по-различни, особено след привличането на 222-милионния Неймар.

Халфът Адриен Рабио също смята, че той и съотборниците му имат добри шансове срещу Реал. „Шампионската лига е съвсем различен турнир от Лига 1. Настройката е по-различна, да не говорим за напрежението. Трябва да покажеш страхотна издръжливост, за да спечелиш подобен мач. Вече натрупахме опит, знаем какво направихме през миналите години. Психологически сме готови“, каза Рабио.

Реал Мадрид започна да трупа самочувствие след незадоволителните резултати от началото на сезона. Тимът на Зинедин Зидан изостава със 17 точки от лидера Барселона в Примера дивисион. „Вече мислим само за ПСЖ, но аз може да контролирам нещата само до началото на мача. Важното е да се представим добре. Бъдещето ми в клуба няма толкова голямо значение, колкото този мач“, каза Зидан.

Реал Мадрид ще бъде без наказания защитник Дани Карваха, което може да доведе до рокада. Рафаел Варан да играе на десния бек, а Начо да си партнира със Серхио Рамос в центъра на защитата. Хесус Вайехо и Дани Себайос пропускат мача заради контузии, но добрата новина за Зидан е, че атомното трио Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема са на линия.

Наставникът на ПСЖ Унай Емери остави в Париж Тиаго Мота. Бившият халф на Реал Ласина Диара пък може да започне като титуляр и да подсигурява освободените от много защитни функции Неймар, Единсон Кавани и Килиан Мбапе.

СТАТИСТИКА

  • ПСЖ елиминира Реал Мадрид в предишните два сблъсъка от евротурнирите – за Купата на УЕФА през 1993 г. и за КНК през 1994. И в двата случая на фаза четвъртфинали.
  • Под ръководството на Зинедин Зидан Реа спечели 10 от 14-те си елиминации в Шампионската лига. В тази серия „Кралете“ спечелиха всичките си 6 мача на „Бернабеу“.
  • Реал Мадрид игра на полуфиналите във всеки от последните 7 сезона.
  • Миналата година Реал стана първият отбор след Интер от 2010 година, който спечели трофея, след като завърши на второ място в групата си.
  • ПСЖ вкара 25 гола в груповата фаза на Шампионската лига. Рекорд в турнира.

Резултат: 2:2