Тази вечер петкратният носител на Златната топка Лео Меси ще се опита да прекъсне втора черна серия в бляскавата си кариера.


След като до есента нямаше гол срещу вратар №1 на планетата Джанлуиджи Буфон, успя да го прониже два пъти при победата на Барселона с 3:0 над Ювентус, сега аржентинският гений се изправя срещу Челси.

Колкото и странно да звучи, звездата на каталунците не се е разписвал срещу лондончани в осем мача. В тях Меси е отправил 29 удара, има и една изпусната дузпа, която коства класирането на испанския колос на финал срещу Байерн Мюнхен.

Това се случи през 2012 г., когато с човек по-малко Челси измъкна 2:2 на "Камп Ноу" и след 1:0 на "Стамфорд Бридж" в първия двубой, стигна до решаващия мач, където победи Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" след дузпи.

Меси е играл общо 655 минути срещу Челси – седем пълни мача и един е сменен заради контузия, като тази вечер се надява да сложи край на прокобата. "Дано традицията да продължи. Но да не забравяме, че говорим за фантастичен футболист", заяви мениджърът на "сините" Антонио Конте в навечерието на сблъсъка.

Меси не се е разписвал срещу още няколко отбора в евротурнирите. Това са Атлетико Мадрид, Бенфика, Интер, Ливърпул, Удинезе и Рубин Казан, но срещу тях има далеч по-малко мачове, отколкото срещу Челси.