Севиля и Манчестър Юнайтед врътнаха стратегическо 0:0 на "Рамон Санчес Писхуан" в първи сблъсък от 1/8-финалите на Шампионската лига.

В този мач шансовете на двата тима бяха изравнени, но домакините така и не успяха да се възползват от положенията, които създадоха.

Гостите получиха неприятен удар, след като Ерера се контузи четвърт час след началото на мача и се наложи да бъде заменен от Погба, който доскоро лекуваше настинка.

Нулевото реми дава предимство на "червените дяволи" на реванша и те могат да продължат напред с една минимална победа с какъвто и да е резултат. 


Срещата започна по-активно за домакините и още в 3-ата минута Муриел отправи коварен удар, който обаче бе отразен от Де Хеа.

Англичаните обаче не се пропукаха и десетина минути след това Санчес се озова на перфектна позиция в наказателното поле, но бе спрян от двама противникови бранители.

Постепенно обаче домакините имаха отново силни минути и отправиха удари от дистанция чрез Банега и Навас, които обаче не бяха от най-прецизните.

В 16-ата минута Ерера се контузи и бе принудително заменен от Погба.

Точно десет минути след това гостите стигнаха до най-добрия си шанс от началото на мача.

Лукаку бе намерен от Санчес в наказателното поле, но въпреки добрата позиция не успя да насочи топката в мрежата.

До самия край на полувремето нямаше кой знае какви инфарктни ситуации пред двете врати и в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Де Хеа спаси удар на Корея в последната минута от полувремето и с това головите положения се изчерпаха. 

Второто полувреме започна по-добре за гостите и в 48-ата минута Йънг бе близо до това да вкара, но след удара му от добра позиция спечели само ъглов удар.

В 51-ата минута Васкес се справи с двама противникови защитници и отправи коварен удар, но топката премина покрай вратата.

Последваха силни минути за андалусийци, които създадоха няколко опасни атаки.

В 65-ата минута Банега от фаул бе близо до това да се разпише, но испанският страж на Юнайтед спаси удара му. 

Минути след това Лукаку бе изведен на чудесна позиция, но в крайна сметка не успя да се възползва. 

Сарабия бе на косъм да реализира, след като бе намерен непокрит на далечната греда в 74-ата минута, но ударът му премина над вратата. 

В 83-ата минута Лукаку вкара попадение, което не бе зачетено заради нарушение. 

До самия край нямаше повече голове. 

Севиля - Манчестър Юнайтед 0:0

СЕВИЛЯ: Рико, Навас, Ленгле, Меркадо,  Ескудеро, Нзонзи, Банега, Сарабия, Васкес, Корея, Муриел.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Валенсия, Матич, Мактоминей, Санчес, Мата (80 - Мата), Ерера (17 - Погба), Лукаку.