Новата звезда на италианския шампион Ювентус Кристиано Роналдо се върна към пролетта, когато вкара един от най-великите голове в историята на Шампионска лига.

 

С екипа на Реал Мадрид той порази Джанлуиджи Буфон със страхотна задна ножица. Изпълнението изуми целия свят, а "черно-белите" тифози се изправиха на крака и аплодираха петкратния носител на Златната топка.

Роналдо вече разкри, че това е една от причините да премине в Юве. "Старата госпожа" плати на "кралския клуб" 117 милиона евро и подписа с португалския национал.

"Маловажните детайли са важни, така че... Това, което видях на стадиона, помогна за трансфера. По мое мнение, голът е сред най-красивите в кариерата ми. И когато хората започнаха да ме аплодират, си помислих: "Уау". Това наистина ме изненада, защото не ми се беше случвало никога. Моментът бе невероятен", заяви Кристиано.

Припомняме, че Реал спечели мача в Торино с 3:0 с две попадение на Роналдо. На реванша в Мадрид Юве се наложи с 3:1 и отпадна от 1/4-финалите на Шампионска лига. До 90-ата минута италианците водеха с 3:0, но именно португалецът от дузпа класира "белия балет" напред. Впоследствие Реал спечели турнира за трети пореден път.