Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че италианският хегемон Ювентус е фаворит в Шампионска лига заради привличането на Кристиано Роналдо.

Според него трансферът ще се окаже превратен за "бианконерите" в борбата им да спечелят турнира за първи път от 1996 г. Оттогава торинци играха 5 финала, но загубиха всички.

"Андреа Аниели (б.р. - президентът на Ювентус) направи преврат. За мен това е тъжна история, защото Ла Лига изпусна нова голяма звезда след Неймар. Тези сделки са отрицателни за испанския футбол. Не ме интересува фактът, че Реал Мадрид може да е отслабен, защото искаме най-добрите футболисти в нашето първенство. Само тогава можем да се конкурираме с Висшата лига, който е най-богатият шампионат", заяви Бартомеу в интервю за Gazzetta dello Sport, след което говори и за позитивите, които Ювентус ще извлече от португалската звезда.

Припомняме, че "старата госпожа" взе петкратния носител на Златната топка от Реал за 117 млн. евро. "Роналдо ще подобри не само отбора им, но и Серия "А". Що се отнася до Шампионска лига, съм съгласен с Лео Меси – Ювентус има по-голям шанс да спечели турнира с Кристиано", добави шефът на Барса.

Торинци започват участието си в турнира утре вечер с гостуване на Валенсия. Мачът на "Местая" започва в 21.55 часа наше време, а в групата са още Манчестър Юнайтед и Йънг Бойс. 

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!