Ливърпул и ПСЖ оправдаха очакванията за голово шоу помежду си и англичаните спечелиха с 3:2 в първи мач от група "С" на Шампионска лига.

Големият сблъсък на вечерта задоволи и най-претенциозните фенове, след като през първото полувреме на "Анфийлд" паднаха три гола за десет минути. Мърсисайдци поведоха чрез Даниел Стъридж (30) и Джеймс Милнър (36-д), но в 40-ата минута Тома Мюние намали изоставането на французите.

След почивката попадение на Мохамед Салах беше отменено за груб фаул на Даниел Стъридж срещу вратаря. В самия край египетската звезда сбърка при изнасянето, което позволи на Килиан Мбапе да изравни. В продължението обаче Роберто Фирмино донесе драматичната победа за "червените".

В другия мач от групата Цървена звезда и Наполи не си вкараха голове в Белград и така англичаните излязоха лидери с 3 точки. В следващия кръг на 3 октомври Ливърпул гостува в Италия, а ПСЖ приема сърбите.


Роберто Фирмино остана на пейката за Ливърпул заради проблемите с окото от мача с Тотнъм. В негово отсъствие на върха на атаката започна Даниел Стъридж. До него играха звездите Мохамед Салах и Садио Мане. Противно на очакванията, Наби Кейта и Фабиньо бяха резерви. В халфовата линия до Джордън Хендерсън действаха Жоржиньо Вайналдум и опитният Джеймс Милнър.

От другата страна Томас Тухел заложи на всичките си звезди. Атаката беше съставена от атомното трио Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани. Анхел Ди Мария игра малко по-назад, а Хуан Бернат записа дебют за ПСЖ в Шампионска лига. Маркиньос действа като опорен полузащитник.

Първото голово положение на "Анфийлд" се откри пред Ливърпул още в 6-ата минута. След изпълнение на корнер, Върджил ван Дайк засече от воле. Топката летеше точно под горната греда, но Алфонс Ареола с чудесна намеса изби. Малко след това Джеймс Милнър отправи коварен удар и отново вратарят на гостите спаси.

Мърсисайдци продължиха с обсега на противниковата врата и Арелоа улови шут на Садио Мане. За първите 10 минути статистиката показваше 6 корнера в полза на домакините, но ПСЖ оцеля. След четвърт час игра "червените" изпълниха нов ъглов удар. Джо Гомес засече хубаво с глава, но кълбото мина малко над сглобката.

Гостите отговориха с мощен изстрел на Неймар, който Алисон Бекер боксира. Единсон Кавани не успя да направи добра добавка и вратарят улови. В средата на полувремето Мане се подигра с върналия се в защита Неймар и го финтира. Последва шут в далечния ъгъл, но фалцът на сенегалеца не сполучи и топката мина далеч от целта.

След половин час игра Ливърпул поведе. Андрю Робертсън центрира от левия фланг, Даниел Стъридж надскочи Тиаго Силва и с глава матира Ареола за 1:0! По този начин нападателят ознаменува по страхотен начин първия си мач като титуляр в Шампионска лига от 2012 г. насам. Французите можеха бързо да изравнят след заучено изпълнение на корнер. При него Килиан Мбапе беше оставен непокрит, но изстрелът му мина над целта.

В следващата атака Ливърпул спечели дузпа, след като Хуан Бернат спъна в наказателното поле Жоржиньо Вайналдум. Зад топката застана Милнър, който с бомбено изпълнение в долния ляв ъгъл не остави шансове на Ареола за 2:0! В 40-ата минута ПСЖ върна интригата, макар че при гола Кавани беше в засада. Анхел ди Мария центрира отляво, получи се рикошет и Тома Мюние от воле преодоля Алисон за 1:2!

В 58-ата минута островитяни стигнаха до трето попадение, което не беше зачетено. Мохамед Салах се разписа от непосредствена близост, но голът беше отменен. Причината – Стъридж ритна с бутоните Ареола при единоборство, но не получи и жълт картон. Секунди по-късно нападателят игра с глава, но слабо и вратарят улови.

В 72-ата минута Върджил ван Дайк свали с глава към Салах, чийто шут беше слаб и неточен. В 81-ата минута Мане финтира Кимпембе, но не успя да сложи точка на спора от малък ъгъл. И в следващата атака ПСЖ вкара. Салах сбърка при изнасянето и Неймар напредна. Бразилецът имаше явни намерения сам да завърши атаката, но рикошет прати топката в Мбапе, който направи 2:2.

В продължението обаче резервата Роберто Фирмино се справи с Маркиньос и с удар по диагонала донесе победата за Ливърпул!

Ливърпул – ПСЖ 3:2

Голмайстори: 1:0 Стъридж (30), 2:0 Милнър (36-д), 2:1 Мюние (40), 2:2 Мбапе (83), 3:2 Фирмино (90+3)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робертсън, Хендерсън, Милнър, Вайналдум, Мане (93-Фабиньо), Салах (85-Шакири), Стъридж (71-Фирмино)
Мениджър: Юрген Клоп

ПСЖ: Ареола, Мюние, Кимпембе, Силва, Бернат, Рабио, Маркиньос, Ди Мария (80-Чупо-Мотинг), Мбапе, Неймар, Кавани (80-Дракслер)
Треньор: Томас Тухел

Ливърпул, ст.: "Анфийлд"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
Жълти картони: Ван Дайк (Ливърпул); Мюние (ПСЖ)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MRcMnrOFN38" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>