Шахтьор Донецк завърши 2:2 срещу гостуващия Хофенхайм в среща от първия кръг в група "F" на Шампионската лига по футбол.

Германците, които са дебютанти в груповата фаза на турнира, нанесоха първи удар още в шестата минута. Флориан Грилич откри, след като беше изведен в чиста позиция от Леонардо Битенкурт и от точката на дузпата хладнокръвно копна топката над вратаря Андрий Пятов.

Украинците изравниха в 27-ата минута, когато Исмаили получи пас в ляво от Жуниор Мораес, нахлу на скорост в наказателното поле, финтира лесно Хавард Нордвейт и с удар по тревата в далечния ъгъл преодоля Оливер Бауман.

Десетина минути по-късно Нордвейт се реабилитира за неубедителната си изява при попадението на съперника и вкара за 2:1 за германците, след като засече с глава центриране на Андрей Крамарич от корнер от ляво.

Двубоят продължи двуостро с шансове и за двата отбора, като дори гостите изглеждаха по-близо до гола, но в 81-ата минута Шахтьор стигна до изравняването. Майкон, който дебютира в Шампионската лига, направи 2:2 със страхотен удар от 25 метра.

В последната минута домакините бяха близо до пълен обрат, но шутът на Марлос от десетина метра беше блокиран пред голлинията от Щефан Пош. В другата среща от групата по-късно днес Манчестър Сити (Англия) приема Олимпик Лион (Франция).