Наставникът на Наполи Карло Анчелоти се изказа по доста интересен начин за евентуален неуспех на тима в груповата фаза на Шампионска лига. Опитният специалист даде традиционната си пресконференция преди утрешната среща на “адзурите” с Цървена звезда, от която зависи класирането на италианците на 1/8-финалите в турнира.

В момента Наполи е с актив от 6 точки, като дели първото място в Група С с Ливърпул. Двата тима са следвани от Пари Сен Жермен с 5 точки и Цървена звезда с 4.

“Духът и нагласата за срещата трябва да бъде на обичайното ниво. Коментирахме това, което ни липсваше в мача с Киево. Този път е много важно да покажем правилната нагласа. Това е мач, който е много важен, но не и решителен за преминаването на груповата фаза. Отборът на Цървена звезда бе подценяван, но се представи добре и заслужаваше победата срещу Ливърпул. Очаквам от тях да бъдат организирани и да търсят своя момент на контраатака”, започна Анчелоти.

“Целта ни е да преминем групата. Няма значение дали ще го направим сега, или в следващия пък. Нищо няма да се реши след утрешния мач. Много хора са изненадани от това, че успяваме да се противопоставим на големите отбори. Ако не успеем да минем групата си при тази ситуация, ще бъдем истински та*аци. Италианският футбол се развива. Притежаваме един от най-големите италиански таланти (Лоренцо Инсиние)”, допълни още опитният специалист.