Аржентинската звезда Лионел Меси постави нов рекорд в Шампионска лига.

Меси се разписа при победата на Барселона над ПСВ Айндховен в Холандия с 2:1 и стана най-добрият реализатор в историята на надпреварата само за един клуб със 106 попадения за каталунците. Голмайстор №1 в надпреварата е Кристиано Роналдо със 121 точни изстрела, реализирани с екипите на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус. 

Иначе аржентинецът откри резултата срещу "филипсите" в 61-ата минута, когато получи пас в дясно в пеналта от Усман Дембеле и между четирима защитници на домакините успя да прати топката в близкия ъгъл на вратаря Йерун Зут. 

"Не съм много сигурен как точно Меси вкара гола, как успя да намери пространството между толкова играчи на съперника. Двамата с Дембеле се разбират много добре на терена. Почти при всяка наша атака с тяхно участие се стигаше до удар към вратата. Създадохме редица ситуации като цяло, но и двубоят беше доста отворен", коментира наставникът на "синьо-червените" Ернесто Валверде.

С успеха Барса си гарантира първото място в група "В", с което испанците спечелиха групата си в Шампионската лига за 12-а поредна година.