Президентът на УЕФА Александър Чеферин и председателят на асоциацията на европейските клубове Андреа Аниели готвят революция в Шампионската лига, гръмна списание "Шпорт Билд".

Според изданието двамата планират мачовете в турнира да се играят през уикенда и да бъдат с удобни часове за китайския пазар, откъдето идват огромни постъпления. Срещата между тях е била тайна и на нея са обсъждани куп промени.

Както е известно, до момента мачовете в турнира на богатите винаги са се играли във вторник и сряда. Статистиките обаче са категорични, че зрителският интерес през седмицата изобщо не се доближава до този в късните часове на събота и неделя.

В момента топ-мачовете в Шампионската лига се играят от 21.00 часа централно европейско време или 4 часа сутринта за китайците... Идеята на босовете е да се направят промени и по отношение на началните часове на срещите, за да се осигурят още по-големи постъпления от Азия.

Ако плановете на Чеферин и Аниели се осъществят, европейските първенства ще трябва да насрочват мачовете си през седмицата. Аниели дори иска националните лиги да съкратят броя на участниците си, а в Шампионската лига да се играят повече двубои.

Босът на Ювентус е на мнение, че отборите в ШЛ трябва да останат 32 на брой, но да не бъдат разпределяни по 4 в 8 групи, а по осем в четири групи. Така всеки топ-клуб ще трябва да изиграе не шест, а цели 14 мача в груповата фаза. Съответно приходите на централата и на всеки клуб ще бъдат в пъти по-големи...